KPMG UK publiceert referentiemodel voor ondernemingen die informatie over hun fiscale strategie publiceren

Dienstverlener KPMG UK heeft een ‘framework’ voorgesteld, dat het kantoor ontwikkeld heeft voor bedrijven die informatie over hun belastingbeleid en-praktijk willen of moeten gaan publiceren.
Volgens KPMG moeten ondernemingen bereid zijn tot een ‘constructieve dialoog’ over belastingtransparantie, maar is het onrealistisch te verwachten dat er  een "one-size-fits-all" model gebruikt zou kunnen worden.
 
KPMG UK heeft een document gepubliceerd onder de titel Developing a common framework for disclosing tax information, als discussiestuk, opgesteld na gesprekken met multinationals in het VK.
 
Chris Morgan, Head of Tax Policy bij KPMG UK, zegt dat het model “niet probeert antwoord te geven op alle vragen die een onderneming over dit onderwerp kan hebben, noch dat het een definitief template kan en wil zijn voor het openbaren van fiscale informatie door elke onderneming. Wat het wel doet is ondernemingen helpen vast te stellen waar zij staan in het nu heersende debat over fiscale transparantie, en wat hun strategie in de nabije toekomst kan en moet zijn.”
Meer details via www.tax-news.com/news
Gerelateerde artikelen