KPMG UK benoemt senior partner tot ‘Brexit Chief’

Kantoor wijst op kapers op de kust, andere landen die willen profiteren van de aanstaande uittreding.
Karen Briggs, een partner met veel ervaring rond internationale regelgeving in complexe en grootschalige trajecten, gaat het KPMG Brexit-team in Groot Brittannië leiden.  
KPMG wil zo snel mogelijk de governance en processen van een eigen Brexit-team op orde krijgen, om daarna in staat te zijn de cliënten de weg te wijzen uit de complexe wirwar van veranderende regels, wetgeving en vergunningen te wijzen. 
 
Daartoe is een team van experts uit alle hoeken van de organisatie bijeengebracht, en is ‘one of our most senior partners’, Karen Briggs, de leiding van het team toevertrouwd. Van de hoofddirectie is vicevoorzitter van de Board Melanie Richards verantwoordelijk gesteld, zij zal met Briggs voortdurend ‘klankborden’.
 
Volgens Briggs moeten de cliënten rekenen op een overgangsperiode van meer dan twee jaar, voordat een en ander geregeld is – maar volgende week al moeten beginnen met de voorbereidingen. Haar team zal klaar staan om hen te helpen op tijd de kansen en risico’s te zien, en intussen zoveel mogelijk ‘business as usual’ in stand te houden.
 
Briggs constateert dat de eerste pogingen zichtbaar zijn van andere landen, om de uittreding te eigen bate te gebruiken en bedrijven uit het Verenigd Koninkrijk weg te lokken. Zelf heeft het kantoor al een half dozijn internationale deals waar het bij betrokken was ‘on hold’ zien gaan. Of het een tijdelijk fenomeen betreft, of dat de gevolgen van de uittreding structureel zullen blijken, dat moeten we maar afwachten, aldus Briggs.
 
Eergisteren meldden wij nog dat de Britse overheid (o.a.) aan KPMG om hulp gevraagd heeft, omdat het de eigen ambtenarij niet in staat acht ( kwalitatief noch kwantitatief) om de uittreding optimaal te begeleiden en sturen.
Gerelateerde artikelen