KPMG moet Amsterdam helpen met jaarrekening

De Amsterdamse wethouder Udo Kock van Financiën heeft KPMG ingehuurd om te helpen bij het opstellen van de jaarrekening. Ook moeten de consultants van KPMG helpen om de veranderingen bij de financiële diensten van de gemeente in goede banen te leiden.

Dit schrijft Het Parool vandaag. Eerder werd al bekend dat Amsterdam moeite zou hebben om tijdig de jaarrekening 2015 op te stellen. Er wordt gevreesd voor het uitblijven van de goedkeuring door de accountant en Amsterdam zou zelfs een Artikel-12-gemeente kunnen worden. De problemen zouden voortkomen uit een onduidelijke begroting, onvoldoende interne communicatie en achterstanden in de administratie. Ook de reorganisatie van de gemeentelijke diensten kan ertoe leiden dat het niet lukt tijdig een deugdelijke jaarrekening op te stellen.

Het bevreemdt de oppositie dat de ‘duurbetaalde’ consultants van KPMG moeten worden ingevlogen. Een woordvoerder van de gemeente zegt dat de adviseurs van KPMG maar voor een beperkt aantal maanden worden ingezet. Om hoeveel consultants het gaat en wat hun inzet gaat kosten, is nog niet duidelijk.

Gerelateerde artikelen