KPMG in de Golfregio sust berichten over machtsstrijd

Tien partners tekenden een brief over de onrust aan 3400 klanten.

Niks aan de hand, dertig van de belangrijkste partners steunen ons beleid. Dat is de strekking van een brief die de bestuursvoorzitter van KPMG Lower Gulf stuurde aan een aantal grote klanten. Het regionale netwerk van KPMG, met vestigingen in de Verenigde Arabische Emiraten en Oman, is al een tijd in de greep van een interne machtsstrijd en vriendjespolitiek.

In de brief van de omstreden bestuursvoorzitter Nader Haffar zweren dertig partners die eigenaar zijn van KPMG Lower Gulf eenheid en trouw aan het bedrijf. De Financial Times zegt inzage te hebben gehad in de brief.

In de brief stelt het regionale netwerk dat KPMG "onderwerp is van een aantal schadelijke artikelen" in de media over "ons bestuur, ons leiderschap en de staat van ons partnerschap. Maar onze mensen en onze klanten zullen verenigd blijven", zo suste de bestuursvoorzitter de klanten. KPMG Lower Gulf heeft 3400 klanten in de regio.

KPMG International is ervan beschuldigd de zaken op hun beloop te laten. Het bedrijf heeft zich verdedigd door te zeggen dat het alle meldingen serieus neemt en passende maatregelen neemt.
 

Gerelateerde artikelen