KPMG geeft leerlingen voorlichting over cyberveiligheid

KPMG heeft vandaag internationaal uitgeroepen tot Global Cyber Day. Op deze dag zullen deskundigen van KPMG overal ter wereld scholen bezoeken om kinderen in de leeftijd van 12 tot 16 jaar voor te lichten over het belang van cyberveiligheid. Als het gaat om het gebruik van het internet behoort deze groep jongeren tot de meest kwetsbare groep.

In Nederland bezoekt een groep cyberadviseurs van KPMG vandaag scholen in Limburg, Zuid-Holland en Gelderland om leerlingen te wijzen op de risico's die het gebruik van het internet met zich meebrengt. Tijdens de voorlichtingssessies zullen zij de scholieren waardevolle handvatten bieden om zich veiliger te kunnen gedragen op het internet.

Hierbij komen onder meer de volgende onderwerpen aan bod: hoe ga je veilig om met social media, hoe ga je om met veilig delen van persoonlijke gegevens, waar moet je opletten als je personen online ontmoet, hoe kies je nu een goed online wachtwoord, hoe kun je veilig online gamen en hoe kun je omgaan met cyber pesten.

KPMG maakt vandaag in totaal zo'n achthonderd leerlingen wegwijs in de risico's van het internet.

Gerelateerde artikelen