Komt PwC Duitsland terug op geplande sluiting van kantoren?

PwC wilde 7 van de 30 vestigingen in Duitsland sluiten, maar komt daar wellicht op terug, omdat de medewerkers weigeren te verhuizen.
Op 28 april jl. meldden wij al, dat medewerkers van het kantoor in Karlsruhe, in plaats van mee te verhuizen naar Stuttgart, voor zichzelf begonnen of bij de concurrent in dienst traden. 
Nu blijkt dat  ook de staf van de op te heffen vestiging in Dresden in opstand gekomen is, met als resultaat dat het kantoor niet geheel gesloten wordt, maar in afgeslankte vorm (24 van de oorspronkelijke 70 werknemers) ‘open’ zal blijven. Deze accountants zullen dus niet naar Leipzig hoeven  te verhuizen. “Voorlopig!”, aldus PwC. "De plannen zijn onveranderd!"
Een overgangsregeling als in Dresden hoeven de medewerkers van de kantoren in Freiburg, Karlsruhe, Magdeburg, Mainz, Oldenburg und Siegen in elk geval voorlopig niet te verwachten. Die worden echt gesloten. En de 600 man ondersteunend personeel in Frankfurt, die moeten echt naar Düsseldorff verhuizen, of ze het leuk vinden of niet.
Maar de uitzondering die nu voor Dresden gemaakt lijkt te worden, zal het humeur en de loyaliteit van al die PwC’ers die wel moeten ‘umsiedeln’ niet verbeteren. Velen van hen blijken net als in Karlsruhe liever ontslag te nemen. 
Zo vertrekt in Heppenheim ( buitenpost van Mannheim) partner Alexander Wünsche met zijn complete team van 17 accountants naar concurrent Falk & Co. 
 
Misschien dat er toch méér uitzonderingen gemaakt moeten worden? Of gaat veel talent voor PwC verloren? 
 
Gerelateerde artikelen