Kleinere kantoren krijgen het moeilijk, zegt Deloitte

Volgens Deloitte-partner Adrian Batty krijgen kleine en middelgrote kantoren het zwaar, de komende tijd, nu de grote vier hun marktniche in het vizier hebben.
In een intervew met AccountantsDaily zegt Batty, partner bij Deloitte Private in Australië, dat veel middelgrote kantoren te weinig geld hebben om te investeren in broodnodige technologische vernieuwing, en bovendien steeds meer moeite zullen hebben om talent te werven en te behouden in de concurrentieslag met de grote kantoren; die steeds meer voor hen nieuwe markten betreden.
 
Er komt ongetwijfeld een consolidatieslag, voorspelt Batty. “Jonge financials zien hoe wij scherp concurreren op deze markt, met technologie en analytics, en zullen dan liever bij ons komen werken dan tegen ons te moeten opboksen vanuit een traditioneel kantoor!” De nieuwe technologie stelt de grote spelers ook in staat op prijs te concurreren en nieuwe markten te ontginnen. 
 
Australische accountants reageren onder het interview tamelijk bitter: "Deloitte raakt steeds meer klanten uit zijn traditionele markt kwijt, en richt zich daarom op die van de kleinere kantoren!". Anderen melden trots dat zij juist als klein kantoor talent van de Big Four weten weg te lokken, dat zich daar niet (meer) thuis voelt. 
Gerelateerde artikelen