Kinderen één dag de baas bij Crowe Foederer

Op donderdag 10 juni, waren twee kinderen voor één dag de CEO’s van Crowe Foederer: de Bazen van Morgen.

Johan Daams, bestuursvoorzitter van Crowe Foederer heeft vanuit het kantoor Amsterdam zijn CEO rol voor deze dag overdragen aan Ilayda en Alae. Beiden zijn 12 jaar oud en afkomstig uit groep 8 van de Indische Buurtschool te Amsterdam. Beide leerlingen maakten voor het eerst kennis met het accountants & adviesberoep. Het bleek toch heel anders te zijn dan de eerste indruk: ‘een accountant is iemand die accounts maakt’. Na een grondige kennismaking met accountants, fiscalisten, HR- en corporate finance specialisten werd het beeld toch bijgesteld en een stuk duidelijker. Uiteraard kwamen er ook adviezen. Eén van de belangrijkste was dat Tiktok ongekende mogelijkheden biedt om  nieuwe collega’s te vinden en klanten te werven. 

De Baas van Morgen is een landelijk initiatief van non profit organisatie JINC en heeft als motto: “Ieder kind heeft talent. Daarom strijdt JINC samen met bedrijven en scholen voor een samenleving waar je achtergrond niet je toekomst bepaalt.” Crowe Foederer is één van de meer dan 450 deelnemende organisaties. 

JINC Baas van Morgen draaide dit jaar om gelijke kansen op de werkvloer. Non-profitorganisatie JINC verbindt het thema aan dit bekendste project omdat ze samen met jongeren én het bedrijfsleven (verder) na wil denken over gelijke kansen voor iedereen. “Afkomst, geslacht, geaardheid, gezondheid of religie zouden geen invloed mogen hebben op iemands kansen op de arbeidsmarkt”, zegt directeur Daniël Roos. “Iedereen is het daar over eens, maar de praktijk is weerbarstig.”

Je kan meer lezen over JINC en het initiatief Baas van Morgen op: https://www.jinc.nl/ons-werk/projecten/baasvanmorgen/

Gerelateerde artikelen