Kanton Genève wil vennootschapsbelasting van 13,49%

Toen Zwitserland door de EU gedwongen werd de fiscale faciliteiten voor buitenlandse bedrijven in te perken, had het kanton Genève het meest te verliezen.
Het slaat nu hard terug.
De deelstaat is al het vestigingsparadijs van bijna 1000 multinationals. En dat aantal kán fors groeien, als Europa zo moeilijk blijft doen, waarschuwen bijvoorbeeld grote tech-bedrijven: Apple, Google, Facebook en andere technologiereuzen uit Silicon Valley klommen zo blijkt in mei dit jaar al in de pen om zelfs Nederland te waarschuwen een gunstig investeringsklimaat te behouden. Anders zullen Amerikaanse investeringen en de bijhorende jobs onder druk komen te staan, zo dreigden zij – dan verhuizen we naar Zwitserland…
 
Genève is er klaar voor, zo blijkt. Het bondsland gaat de vennootschapsbelasting verlagen van 24,2 naar 13,49%, zo is gelekt naar de pers.
De eerste vijf jaar blijft het tarief ietsje hoger, 13,79% . Deze forse verlaging (overigens betalen de meeste buitenlandse concerns al veel minder dan 24,2%) maakt vestiging in Zwitserland, meer in het bijzonder in de omgeving van Genève, nog aantrekkelijker. 
 
 
 
Met het nieuwe tarief stijgt Genève 13 plekken op de lijst qua vennootschapsbelasting interessante Zwitserse kantons, en moet nu alleen nog Zürich en Zug boven zich dulden, volgens onderzoek van Credit Suisse. 
 
Gerelateerde artikelen