Kanaaleiland slaat terug

Jersey levert een substantiële positieve bijdrage aan de economie, zowel van Groot Brittannië als van de EU!

Een rapport op basis van onderzoek, gesponsord door Jersey Finance, met de titel Jersey's Value to Europe, concludeert dat Jersey’s financiële sector bijna €190 miljard aan buitenlandse investeringen in de EU heeft gefaciliteerd en daardoor liefst 88.000 arbeidsplaatsen heeft helpen creëren in de lidstaten.

Tegelijk verscheen een ander rapport, Jersey's Value to Britain, dat vaststelt dat via het eiland moederland Groot Brittannië liefst 500 miljard pond aan buitenlandse investeringen mocht ontvangen, ongeveer 5% van alle ‘foreign investments’ in Albion. Daarmee ondersteunt het een kwart miljoen banen in Engeland, Wales, Schotland en Noord-Ierland, en komt de totale bijdrage aan de Britse economie op 14 miljard pond. Via de banken op het eiland stroomt voor bijna 90 miljard pond aan cash naar Britse banken.  

Daarmee wil Jersey maar aantonen, dat het met zijn fiscaal zo vriendelijke klimaat en financiële deskundigheid een belangrijke bijdrage levert aan de welvaart van Europa. Bijna een derde van de vennootschappen op het eiland is van origine afkomstig uit EU-landen (en niet uit het VK).

Om succesvol te blijven, aldus Jersey Finance, is een focus op de mondiale geldmarkt essentieel. ‘Cross-border lending and borrowing’ door banken is toegenomen van ruim $1 biljoen in 1980 tot $25 biljoen in 2015. Met die omvang als achtergrond stelt Jersey vast dat het eiland met zijn banken, trustbedrijven, fondsen en specifieke ‘corporate structures’  nu de beheerder en bewaker is van bijna 2 biljoen dollar ( € 1,7 biljoen)  aan vermogen. 37% daarvan is afkomstig van investeerders buiten Europa.

Daaruit moge blijken, aldus Geoff Cook, CEO van Jersey Finance, dat Jersey een belangrijke partner is voor zowel het VK als voor Europa als geheel; en veel banen schept, enorme investeringen faciliteert en zo economische groei bevordert!”

 

lowtax.net/

Gerelateerde artikelen