Junior PwC-accountants UK krijgen les in plaats van promotie

Er is in Engeland onvoldoende werk voor accountants wegens de crisis.

In Engeland verplicht PwC jonge accountants om een half jaar langer te besteden aan hun opleiding. Hun promotie wordt daarmee uitgesteld. PwC is tot deze maatregel overgegaan omdat er niet genoeg werk is voor accountants. De economie van Groot-Brittannië staat er al een poosje beroerd voor.

De Financial Times schrijft over honderd junior accountants bij PwC die na het afronden van hun studie niet in aanmerking komen voor promotie, wat gebruikelijk is. In plaats daarvan moeten ze tot begin 2025 blijven deelnemen aan het opleidingsprogramma van het kantoor. De loonsverhoging die verbonden is aan de promotie gaat daarmee ook voorbij aan de neus van de jonge accountants.

De maatregel is alleen van toepassing op jongeren die in oktober en november 2022 zijn begonnen bij PwC. Degenen die instroomden in september 2022 krijgen wel hun verwachte promotie, inclusief loonsverhoging. Sinds 2022 heeft PwC 3500 afgestudeerde accountants aangenomen.

De ingreep heeft geleid tot gemor bij jonge accountants, waarvan sommige zich kritisch uitten in de Financial Times. “Partners zullen zeggen beweren dat ze je ontwikkeling als afgestudeerde belangrijk vinden, maar in werkelijkheid is dat verre van waar. Het kan ze alleen maar schelen totdat het hun portemonnee raakt.”

 

Gerelateerde artikelen