Jasper van Hoeven legt bestuurlijke functies NBA neer

Jasper van Hoeven legt zijn functie neer als lid van het algemeen bestuur van de NBA alsook zijn rol als ledengroepvoorzitter.

Volgens het FD is Van Hoeven in de problemen gekomen vanwege ophef over mogelijke belangenverstrengeling bij de benoeming van de geschorste NBA-directeur Harm Mannak. 

In oktober meldde het FD dat Van Hoeven, net als de in opspraak geraakte Mannak, banden heeft met KeenCorp. Van Hoeven heeft volgens de krant vanaf 2014 anderhalf jaar lang samengewerkt met de topman van het techbedrijf. Van Hoeven prijst Mirovic op LinkedIn om zijn 'warme en open persoonlijkheid'. “Die info is bekend”, is het enige dat Van Hoeven daar over kwijt wil, zo schreef het FD. 

In een mail aan o.a. AccountantWeek beklaagd het NBA-bestuurslid zich over de berichtgeving van Het Financieele Dagblad. Volgens Van Hoeven suggereert het FD-artikel dat hij Mannak heeft voorgedragen als interim-directeur van de NBA.  Onjuist volgens Van Hoeven.

Ook wordt onterecht gemeld door het FD dat het onzeker is of Van Hoeven voorzitter mag blijven van de Accountants in Business-ledengroep. “Mijn termijn als voorzitter van het bestuur van de AIB ledengroep kan ik gewoon uitdienen tot mei 2020. Dat heeft nooit ter discussie gestaan binnen het AIB bestuur”, aldus de bestuurder. 

"Mijn vetrek uit het bestuur is in goed overleg gegaan, omdat zowel de NBA als ikzelf geen baat hebben bij de vervelende toonzetting van Polman (de betreffende journalist van het FD)", besluit Van Hoeven. "We zullen trachten om e.e.a. te rectificeren, maar hebben weinig vertrouwen dat de heer Polman daartoe bereid zal zijn."

Het onderzoek naar Mannak loopt nog en ligt volgens de NBA 'op schema'. 

Update
Jasper van Hoeven, voorzitter van het bestuur van de ledengroep Accountants in Business (AiB) van de NBA, heeft besloten ook dit voorzitterschap neer te leggen. Dat heeft de NBA dinsdagavond gemeld. Van Hoeven stapte eerder op dinsdag ook al op als bestuurslid van het algemene bestuur van de NBA, nadat er discussie was ontstaan over zijn rol bij de aanstelling van de in september op non-actieve gezette algemeen directeur Harm Mannak.

Het publieke debat over Van Hoeven is niet goed voor de NBA, motiveerde een woordvoerder van de beroepsorganisatie zijn vertrek als algemeen bestuurslid. 

Gerelateerde artikelen