Jacqueline Müller General Counsel bij KPMG

KPMG maakt vandaag de benoeming van Jacqueline Müller (1969) als General Counsel bekend. Zij treedt op 16 februari in dienst van KPMG. Met de benoeming van Müller professionaliseert en versterkt KPMG de positie van General Counsel, zoals vorig jaar aangekondigd bij het tijdelijke adviseurschap van Jaap de Keijzer. De General Counsel leidt de juridische afdeling, adviseert de Raad van Bestuur onder meer op governance en zal als secretaris van de Raad van Commissarissen optreden. KPMG verwacht op korte termijn de nieuwe Raad van Commissarissen te presenteren.

Müller begon haar carrière in 1993 als advocaat. Daarna was zij onder andere werkzaam als legal director bij TNT en Sigma Coatings en als secretaris van de Raad van Bestuur en de Raad van Commissarissen bij AkzoNobel.

Jan Hommen, bestuursvoorzitter KPMG: "Het afgelopen jaar hebben we een aantal ingrijpende en vergaande veranderingen doorgevoerd om de kwaliteit van onze organisatie te verbeteren. Een belangrijk onderdeel van deze maatregelen is het toevoegen van externe expertise en specifieke professionaliteit om daarmee onze bestuurlijke en operationele kwaliteit te versterken. Het professionaliseren van de specialistische functie van General Counsel was één van onze doelen. Met de komst van Jacqueline Müller hebben we hier invulling aan kunnen geven. Ik ben dan ook blij dat zij voor KPMG gekozen heeft."

Met de komst van Jacqueline Müller komt een einde aan het tijdelijke adviseurschap van Jaap de Keijzer. De Keijzer was hiervoor vanaf mei vorig jaar voor de periodevan maximaal één jaar door zijn kantoor De Brauw Blackstone Westbroek voor de helft van zijn tijd aan KPMG ter beschikking gesteld. Jan Gijsbert Bakker, die als "partner in charge" de functie van General Counsel vervulde, zal de Raad van Bestuur blijven ondersteunen in specifieke projecten die onder meer voortvloeien uit het integrale veranderprogramma true blue.

Gerelateerde artikelen