IVSC legt nieuwe waarderingstandaards voor

De International Valuation Standards Council vraagt input op enkele voorgestelde nieuwe standaards voor de waardering van financiële instrumenten, onroerend goed en immateriële activa.
Conceptversies van de vernieuwde International Valuation Standards  en van de geheel nieuwe International Professional Standards zijn gisteren gepubliceerd met de bedoeling om commentaar en ideeën voor aanvulling en verbetering te verzamelen.
 
Daarmee zet de IVSC een nieuwe stap in zijn streven om werkbare en kwalitatief  hoogstaande standaards te zetten voor schattingen en waarderingen. 
De nieuwe Valuation Standards vullen IVS 2013 aan en brengen deze standaard bij de tijd, met een bredere strekking en meer diepgang zoals door de leden van de IVSC gevraagd is.
 
“Hiermee zetten we weer een stap in de richting van die zo broodnodige harmonisatie  van de wereldwijde standaarden en praktijk,” zegt Steven Sherman, de voorzitter van de IVSC. “Daardoor krijgen zowel ondernemingen als beleggers en kredietverleners een beter en betrouwbaarder inzicht in de waarde van onroerend goed, immateriële activa van allerlei aard en soort, financiële instrumenten en andere activa die voor misverstanden kunnen leiden.”
Gerelateerde artikelen