Italiaanse FIOD ontdekt in 2015 € 30 miljard zwarte inkomsten

De Guardia di Finanza bestaat inmiddels 242 jaar…
De Italiaanse minister van Financiën Pier Carlo Padoan vertelde tijdens het verjaardagsfeestje van de Guardiua dat de fuinasnciële politie vorig jaar voor liefst 30 miljard euro aan niet-aangegeven inkomsten heeft weten te vinden. Ruim 20 miljard daarvan was zogenaamd ‘in het buitenland’ verdiend door Italiaanse staatsburgers en bedrijven, en daarom niet opgegeven; €7 miljard aan winsten was terug te rechercheren naar fake buitenlandse houdstermaatschappijen en €2 miljard op frauduleuze verrekenprijzen. 
 
De Italiaanse overheid overweegt fiscale zondaars nogmaals de kans te geven ‘vrijwillig’ offshore bezittingen en inkomsten op te geven – in ruil voor een lage boete. Het vorige aanbod, dat afliep op 30 november 2015, leverde 130.000 bekentenissen op met geschatte extra belastinginkomsten  ter hoogte van € 45 miljard. 
 
Een laatste kans om openheid van zaken te geven voor de Italianen, voordat volgend jaar de Common Reporting Standard van de OESO voor de uitwisseling van fiscale informatie ook in Italië toegepast gaat worden. 
 
Gerelateerde artikelen