Islamitische toezichthouder streeft naar meer transparantie en diversiteit

Nieuwe benoemingen in de board van AAOIFI wijzen op voorzichtige modernisering
De Accounting and Auditing Organisation for Islamic Financial Institutions (AAOIFI)houdt kantoor in Bahrein en ontwikkelt van daaruit richtlijnen voor islamitisch boekhouden en de controle daarvan, waaraan de grote financiële instellingen in de Arabische wereld geacht worden zich te houden – al doen ze dat niet alle even streng en strikt.  
 
Voor vijftig posities als lid van een van de technische commissies van de AAOIFI  meldden zich 180 kandidaten uit 37 landen. Gisteren, ter afsluiting van het jaarcongres  van AAOIFI en Wereldbank, kondigde de secretaris-generaal van het instituut, Hamed Hassan Merah, de benoeming van 50 nieuwe board members aan, vooral afkomstig uit Afrika en Azië, die de eerdere oververtegenwoordiging van deskundigen uit de Golfstaten verminderen.
Tegelijk werd een splitsing van de interne governance-verantwoordelijkheden bekend gemaakt, die voor meer transparantie in de organisatie moet zorgen. Voorheen werd het werk verdeeld over twee boards,maar nu is een nieuwe ‘governance and ethics board’ toegevoegd, die de herziening van bestaande richtlijnen en de formulering van nieuwe standaarden op dit terrein als opdracht meegekregen heeft.
 
Meer details via reuters.com.
Gerelateerde artikelen