Interne auditors willen eigen kwaliteit verbeteren

Feedback op voorgestelde wijzigingen van de standaards kan tot eind mei.

Interne auditors willen hun werk wereldwijd hervormen. Het doel is om de prestaties en de kwaliteit van de internal audit-functie te beschermen en te verbeteren. Internationale standaards voor de interne audit krijgen hiervoor een enorme update. Deze standaards liggen vast in de International Standards for the Professional Practice of Internal Auditing (IIA).

De internationele beroepskoepel, het Institute of Internal Auditors, heeft de voorgestelde wijzigingen gepubliceerd in het International Professional Practices Framework (IPPF) voor consultatie. Interne auditors en andere belanghebbenden kunnen reageren tot 30 mei.

Deze consultatie is de volgende stap in het IPPF Evolution Project, een proces dat in 2021 is gelanceerd. De beroepskoepel IIA wil de kwaliteit, de relevantie en de effectiviteit van de internal audit activiteiten voor de toekomst te waarborgen. Niet alleen sleutelt de IPPF aan de eigen organisatiestructuur, ook wil zij dat de standaarden nieuwe ontwikkelingen adresseren en praktisch zijn. De standaarden moeten daarnaast bekend worden bij alle belanghebbenden en toezichthouders.

Het Institute of Internal Auditors (IIA) is, met 230.000 leden, wereldwijd de grootste beroepsvereniging van Internal Auditors. IIA Nederland maakt hier onderdeel van uit. De missie van het IIA is om het vak internal audit te ontwikkelen en te promoten. 
 

Gerelateerde artikelen