Institute of Management Accountants opent kantoor in Amsterdam

Het Institute of Management Accountants (IMA), de wereldwijde associatie van controllers, management accountants en financieel professionals, opent een vestiging in Amsterdam. Alain Mulder is aangetrokken als Business Development Manager Nederland en wordt daarmee lid van het Europese IMA-team.

Het IMA is vooral bekend als de organisatie achter de Certified Management Accountant (CMA) certificering. Het CMA wordt beschouwd als de wereldwijde standaard voor controllers, management accountants en financieel professionals wat betreft vakkundigheid en ethiek.

“De aanwezigheid van IMA in Nederland is de laatste tijd al sterk gegroeid. We zijn relaties aangegaan met verschillende opleiders die financieel professionals voorbereiden op de uitdagende CMA-examens, waaronder de Rotterdam School of Management, Staan Academy en Fintree. De Vrije Universiteit, onze jarenlange partner, lanceert deze lente een nieuwe opleiding die speciaal is toegespitst op registeraccountants die de omschakeling naar management accountancy willen maken. Daarnaast bieden verschillende multinationals die actief zijn in Nederland hun talenten nu in-house programma’s aan om hen op te leiden volgens wereldwijde best practices in management accounting en finance. Ik kijk er naar uit om deze trend van expansie in Nederland voort te zetten,” aldus Alain Mulder. 

Nina Michels-Kim, IMA European Operations director, is verheugd met Alains toetreding tot het Europese team: “Het ondernemingsklimaat in Nederland biedt IMA een enorm potentieel om het aantal CMA gecertificeerde professionals te laten groeien en hen het maximale uit hun lidmaatschap te laten halen. We zijn enthousiast dat we met Alain onze lokale aanwezigheid kunnen versterken. Hij zal snel worden vergezeld door een tweede teamlid, zodat we nog beter nieuwe partners en leden kunnen bereiken en onze bestaande relaties met Nederlandse stakeholders kunnen versterken.”

In het verleden had Alain Mulder commerciële rollen bij Prologis, Speakeasy en het Institute for International Research (IIR), en was hij managing director van Totaal – een bedrijf dat hij in 2010 oprichtte en in 2015 verkocht. Het Nederlandse kantoor van IMA bevindt zich in de Wilhelminatoren, aan de Delflandlaan te Amsterdam.

 

Gerelateerde artikelen