Instellingen loven beurzen uit voor bij de tijd brengen van auditing-standaarden – zoals gebruik data analytics

Vier onderzoeksbeurzen van £20.000 elk worden aangeboden voor veelbelovende research naar nieuwe en komende business issues met impact op auditing-standaarden.
Ongetwijfeld niet in reactie op oproepen van de SEC – zie elders op Accountantweek vandaag –  hebben de mondiale standaardisatie-instellingen, de International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB), ICAS en de International Association for Accounting Education and Research (IAAER) een brede uitnodiging bekend gemaakt aan het veld, ook wetenschappers, om een voorstel te doen voor ‘evidence en research’  over nieuwe issues met gevolgen voor de accountantscontrole.
Specifieke ontwikkelingen die vernieuwing van standaarden zouden kunnen afdwingen zijn bijvoorbeeld: 
  • Data analytics
  • Materiality
  • Audit quality
  • Preliminary announcements and the role of the audit
  • Professional judgment and professional scepticism
  • New and revised auditor reporting standards
Van ontvangers van de beurzen wordt verwacht dat zij regelmatig zullen rapporteren over de voortgang van hun research en hun uiteindelijke bevindingen zullen publiceren bij IAASB, ICAS en IAAER.
 
De voorzitter van het IAASB chair, professor Arnold Schilder, stelt dat IAASB recent meerdere van dit soort projecten is begonnen in het kader van hun  Strategy for 2015-2019.
Meer over de call for research vindt u hier.
Gerelateerde artikelen