Inkomensverschillen in financiële functies groeien

Vrouwelijke Britse financials zien hun inkomen dalen, terwijl dat van hun mannelijke collega’s stijgt.
Er komt haast met de dag meer aandacht voor inkomensverschillen tussen mannen en vrouwen in vergelijkbare functies. Uit onderzoek in het Verenigd Koninkrijk blijkt dat vrouwen gemiddeld 22% minder verdienen dan mannen – ofwel, zoals een onderzoeker het verwoordde, “Vrouwen werken één dag in de week voor niets!”
 
Op de financiële afdeling is het niet anders. Vooral in de hogere financiële functies zijn vrouwen nog zeldzaam; het jaarlijkse salarisonderzoek van ICAEW (de accountants in Engeland en Wales) constateert dat de ‘pay gap’ sinds vorig jaar zelfs 5,4% gegroeid is, Vrouwelijke financials ouder dan 45 zagen hun inkomen gemiddeld dalen met  £6.500, terwijl dat van de mannen steeg met £4.200.
 
Vorige maand kondigde de regering Cameron aan dat het van plan is grote bedrijven te verplichten om jaarlijks relevante gegevens over inkomensverschillen te publiceren. Cameron roept bedrijven op om hard te werken aan verbetering van de situatie. 
De Big Four lijken het voortouw te nemen om iets aan de huidige verschillen te doen. Deloitte promoveerde een record aantal vrouwen tot partner, net als EY; 23% van de nieuwe PwC-partners blijkt vrouw te zijn. 
 
Gerelateerde artikelen