Inkomensverschillen Britse financials groeien

Het verschil in salaris tussen mannelijke en vrouwelijke accountants-in-business in het Verenigd Koninkrijk is vorig jaar alleen maar toegenomen, volgens de laatste gegevens van ICAEW.
Uit het meest recente onderzoek naar inkomens van de leden van ICAEW, in samenwerking met wervings- en selectiebureau Stott & May, blijkt dat mannelijke  ‘chartered accountants-in-business’  gemiddeld  £100.900 verdienen, tegen £63.900 voor hun vrouwelijke collega’s. De inkomenskloof is vorig jaar met 5,4% gegroeid, vooral voor vrouwen boven de 45. 
 
Deze laatsten zagen hun gemiddeld inkomen vorig jaar zelfs dalen, met £6,500, terwijl hun mannelijke evenknieën hun jaarinkomen gemiddeld met ruim 4000 pond zagen stijgen.
 
De oorzaken worden vooral gezocht in demografische verschillen en andere carrièrepaden. De mannen zijn vaker werkzaam in het bedrijfsleven, in regio’s waar de inkomens als zodanig hoger zijn en in hogere functies. De vrouwen werken vaker part-time en in overheids- dan wel not-for-profit organisaties – waar de salarissen minder riant zijn.
 
De – vrouwelijke – commercieel directeur van ICAEW Sharron Gunn zegt dat de vooruitgang wel bijzonder treurig is geweest, sinds 45 jaar geleden (!) in het VK de Equal Pay Act van kracht werd.
Gerelateerde artikelen