ING en Credit Suisse overwegen zich terug te trekken uit London

De Britse regering voelt wel niets voor CCCTB, maar houdt vast aan de bankenbelasting en flirt teveel met een Brexit.
Credit Suisse en de ING hebben volgens de Financial Times het Britse ministerie van Financiën gewaarschuwd, dat zij ernstig overwegen een aantal belangwekkende activiteiten weg te halen uit London. 
Deze waarschuwing komt in reactie op herhaalde geruststellende woorden van de regering Cameron aan de financiële wereld, onder andere over de bank levy van £3 miljard en het Britse lidmaatschap van de EU.
 
Onlangs arrangeerde John Kingman, een van de hoogste ambtenaren van George Osborne, een gesprek met executives van banken als Citigroup, Credit Suisse, Nomura, ING, UBS, Morgan Stanley en Société Générale, om hen te briefen over de nieuwe plannen van de regering Cameron.  
 
Hij beloofde daarbij dat die regering haar uiterste best zou doen om de financiële instellingen zo veel mogelijk uit de wind te houden, maar meerdere aanwezigen maakten van de gelegenheid gebruik om te klagen over nieuwe tendensen in het Britse beleid tegenover multinationale banken, vooral rond die bankenbelasting. Meerdere dreigden en masse London te verlaten als de condities niet verbeterden en blijkbaar hebben ING en Credit Suisse die dreigementen nu kracht bijgezet.
 
Read more: www.ft.com/
Gerelateerde artikelen