Informer koppelt ChatBot aan boekhoudpakket

Softwareleverancier Informer koppelt ChatBot (chatten met een robot) aan het online boekhoudpakket InformerOnline. Met deze automatische chatfunctie kunnen ondernemers via de berichten-apps Facebook Messenger en Telegram direct communiceren met hun eigen boekhouding. De chatfunctie is per direct beschikbaar voor gebruikers.

Met de ChatBot kunnen ondernemers via hun smartphone communiceren met hun boekhouding. Als een ondernemer bijvoorbeeld om bepaalde cijfers vraagt, zal de Informer ChatBot deze direct noemen. Zo kunnen ondernemers onder andere vragen naar het resultaat, de cashflow, het te betalen bedrag aan omzetbelasting op een bepaald moment en openstaande posten. Bovendien kunnen facturen en bonnen direct via de Informer ChatBot naar de juiste plaats in de boekhouding worden gestuurd.

De Informer ChatBot kan ook uit zichzelf notificaties sturen. Ondernemers kunnen bijvoorbeeld een berichtje krijgen als de betaaltermijn van een verkoopfactuur is verstreken. Ook wordt een berichtje gestuurd als een klant een bepaalde factuur heeft betaald.

Gerelateerde artikelen