IIRC en CIPFA publiceren handleiding integrated reporting voor de publieke sector

De International Integrated Reporting Council (IIRC) en het Chartered Institute of Public Finance and Accountancy (CIPFA) willen daarmee overheidsinstellingen helpen Integrated Reporting te implementeren en zo meer accountable te worden.

Focusing on value creation in the public sector is mede tot stand gekomen dankzij sponsoring door de Governance Global Practice van de World Bank. Het document helpt overheden holistisch te denken over hun strategische besluitvorming en daaruit voortvloeiende planning, stelt hen in staat beter onderbouwd beslissingen te nemen en de relevante risico’s te managen. En daarmee, verwachten de opstellers, wordt de performance van diie overheden verbeterd en wordt het vertrouwen dat zij genieten van stakeholders ook versterkt.

Het document signaleert een aantal best practices en beschrijft een aantal casus, die laten zien hoe IR in de praktijk wordt toegepast.

Met Integrated Reporting kunnen overheidsorganisaties laten zien dat en hoe zij effectief resources inzetten en daarover ook rapporteren, niet alleen om zogenaamd ‘transparant’ te zijn maar ook om aan te tonen aan alle stakeholders hoe en welke waarde zij creëren. .

In het rapport wordt ook een aantal  key drivers voor integrated reporting opgesomd, zoals die naar voren kwamen uit eerder onderzoek, dat vorig jaar verscheen, Integrated thinking: An exploratory survey, van het South African Institute of Chartered Accountants (SAICA).

In 2017  willen CIPFA en het IIRC een meer gedetailleerde Gids publiceren, die helpt bij het implementeren van het International <IR> Framework for public sector organisations.

IIRC CIPFA report Focusing on Value Creation in the Public Sector 

 

Gerelateerde artikelen