IIA publiceert nieuwe Guide to Continuous Auditing

Het Institute of Internal Auditors komt met een update van hun richtlijnen voor continuous auditing, met een overzicht van beschikbare technologie en verduidelijking van de samenhang van continuous auditing en risicomanagement.
De nieuwe Global Technology Audit Guide, GTAG 3: Continuous Auditing: Coordinating Continuous Auditing and Monitoring to Provide Continuous Assurance, Second Edition, biedt de professional meer inzicht in de processen rond het invoeren en optimaliseren van een framework voor continue assurance auditing. 
 
De gids biedt definities van begrippen als continuous auditing, ongoing control assessment, ongoing risk assessment, continuous monitoring, en assurance. De verhoudingen tussen continuous auditing en continuous monitoring worden geduid, terreinen waar continuous auditing zinvol is. Kansen en uitdagingen worden beschreven, evenals de implicaties voor de interne audit, de chief audit executive en het management.
 
Continuous auditing kan de interne auditfunctie effectiever en efficiënter maken. Een eigen kopie van de Guide vindt u hier.
Gerelateerde artikelen