IIA introduceert nieuw Centrum voor milieu-, gezondheid- en veiligheid-auditors

Het Institute of Internal Auditors begint een Environmental, Health & Safety Audit Center, waarmee het de steeds belangrijker rol van EHS-auditors in corporate governance onderstreept.
De IIA merkt als geen ander hoe het werkterrein van de interne audit zich verbreedt, ook op het gebied van milieu, veiligheid en welzijn van medewerkers (en de maatschappij als zodanig). Van (het bewaken van) compliance aan regelgeving, naar ook bijvoorbeeld proactieve risicobeheersing op dit terrein, mitigatie van gevolgen van rampen, duurzaamheid in haar algemeenheid en meer arbo- en veiligheidgerelateerde verantwoordelijkheden. 
 
Daarom komt het nu met een apart EHS Center, dat zich gaat richten op deze nieuwe domeinen voor de interne audit, met specifieke kennis, regelgeving en problematieken.
Een van de achterliggende aanleidingen is ook gelegen in de aanstaande fusie van de IIA met de Auditing Round Table, die alleen nog door de besturen moet worden goedgekeurd. 
 
Het nieuwe EHS Center blijft tot en met juni gratis toegankelijk voor elke geïnteresseerde, en biedt een mix van content, trainingen, opleidingsmateriaal en onderzoeksresultaten. Daarnaast zal het Center een platform bieden om het specialisme te promoten, nieuws te bieden over (nieuwe) wet- en regelgeving, nieuwe technologische ontwikkelingen en ruimte voor stakeholders om hun zegje te doen. 
 
Eerder (sinds 1997) bood de Board of Environmental, Health and Safety Auditor Certifications (BEAC), een joint venture van de IIA en de Auditing Roundtable, al een aantal opleidingen en certificaten waarmee interne auditors hun kennis op dit gespecialiseerde terrein konden bijspijkeren en aantonen.
Gerelateerde artikelen