IFRS deugt wél!

In de VS bestaat nog steeds veel weerstand tegen IFRS, zelfs in academische kringen. Een voorstander bespreekt en weerspreekt hun argumenten.
De professoren Miller en Bahnson hebben het afgelopen jaren onder de titel ‘The spirit of accounting’ een groot aantal artikelen gepubliceerd op Accountingtoday, die soms zelfs hier nogal wat stof deden opwaaien, zie bijvoorbeeld bij ons de discussie over de vraag of accountancy gebaseerd is op pseudo-informatie  .  
 
Onlangs beweerden zij, dat  “International accounting standards are both undesirable and infeasible for many reasons.” Paul Pacter, eens lid van de International Accounting Standards Board en de Financial Accounting Standards Board, en ex-CFO van Deloitte, dient de heren van repliek. 
 
Onder andere door erop te wijzen dat de IFRS foundation de afgelopen jaren uitgebreid onderzoek gedaan heeft naar hoe IFRS in 140 landen (goed voor 97% van het mondiale BNP) met succes en naar tevredenheid wordt gebruikt, zoals uit de gepubliceerde resultaten blijkt.
 
Per land wordt daar (o.a.) aangegeven of de autoriteiten in die landen publiekelijk voorstander van mondiale standaarden zijn, in welke mate er IFRS gebruikt en voorgeschreven is, hoe dit zijn weerslag vindt in jaarverslagen en controlerapporten, of en hoe IFRS aan de lokale eisen wordt aangepast en hoe het staat met IFRS voor het MKB. 
 
De bewering dat IFRS ongewenst of onrealistisch zou zijn is daarmee wel ontkracht, stelt Pacter. Meer van zijn weerwoord via a-global-standards-advocate-answers-miller-
 

Is uw IFRS kennis up to date?
Zoekt u een manier om met de impact van IFRS om te gaan? Wilt u ontdekken hoe u IFRS tegen minimale kosten kunt implementeren en gebruiken in het voordeel van uw bedrijf? Dan is de cursus IFRS Essentials & Advanced precies wat u zoekt. Uw docent onthult de belangrijkste en meest relevante wijzigingen. Ontdek de impact van IFRS in 1 of 2 dagen. Meld u direct aan.


  
Gerelateerde artikelen