IFAC werkt aan verbetering financiële rapportage door overheden

Een alliantie van vertegenwoordigers van de International Federation of Accountants en andere stakeholders wil wereldwijd betere en transparante financiële verslaggeving door overheden bewerkstelligen.
Het Accountability Now programma is een samenwerkingsverband van accountancy-professionals en andere internationale stakeholders met als doel de verbetering van de accountability en transparantie van de publieke financiën wereldwijd.
 
Tijdens een eerste bijeenkomst van de groep in New York gisteren benadrukte  IFAC chief executive Fayez Choudhury  nog eens het belang van transparante verslaggeving door overheden – zonder welke de economie stagneert, sociale problematiek verergeren zal en de kloof die wereldwijd groeit tussenoverheden en hun burgers alleen maar zal toenemen. 
‘IFAC begon met Accountability Now om die noodzaak van transparantie nog eens extra onder de aandacht te brengen van de politiek. Alleen door de verslaggeving te standaardiseren en zo gegevens vergelijkbaar te maken kunnen we bevorderen, dat de burger zijn verantwoordelijkheid kan nemen door de overheid gefundeerd ter verantwoording te roepen,” aldus Choudhury.
Vooral de armste landen hebben veel te winnen door betere verslaglegging door hun overheden. IFAC belooft vooral die landen te helpen om met adequate standaards beter en vollediger te rapporteren.
 
Gerelateerde artikelen