IFAC komt met handvatten geïntegreerde verslaggeving

Om het maken van een geïntegreerd verslag voor de professionele accountants te vergemakkelijken, heeft de International Federation of Accountants (IFAC) een visiedocument geschreven. Deze reflectie beoogt de verdeling van kapitaal, het gedrag van ondernemingen, financiële stabiliteit en duurzame ontwikkeling samen te voegen in een verslag.

Het document  bevat een visie op geïntegreerd denken. En het onderzoekt wat professionele accountants werkzaam in de publieke en private sector kunnen doen om voor hun organisatie een geïntegreerd verslag te publiceren. Het identificeert vijf belangrijke elementen, die, indien uitgevoerd, kunnen leiden tot een meer effectieve organisatie. Dit levert uiteindelijk de basis op voor het verschuiven van de huidige financieel georiënteerde rapportage naar een geïntegreerde rapportage.
 
Het document ‘Creating Value with Integrated Thinking: The Role of Professional Accountants’ geeft het huidige klimaat weer. Het onderzoekt wat geïntegreerd denken omvat, evenals de uitdagingen en hoe deze kunnen worden overwonnen. En het bevordert een zinvol inzicht in de rol en kracht van een geïntegreerd verslag. Met name komt er ter sprake hoe een geïntegreerde rapportage is verbeterd en wordt verbeterd door geïntegreerd denken.

• IFAC Releases New Thought Paper Setting Out a Vision for Integrated Thinking

(Bron: NBA)

Gerelateerde artikelen