Ierse CPA’s sluiten deal met Russische CPA’s

Het Institute of Certified Public Accountants in Ireland heeft een overeenkomst gesloten met de Russische collega-beroepsorganisatie om samen te werken in opleiding, training en examinering, certificering van online-opleidingen en meer.
CPA Ireland en de Association of Eurasian Institute of Certified Public Accountants (EICPA), in deze vertegenwoordigd door het Institute of Certified Public Accountants in Russia (CPA Russia),  hebben een memorandum of understanding ondertekend over vergaande samenwerking met EICPA leden in Rusland, Kazakhstan, Kirgizstan, Belarus en andere voormalige sovjetlanden.
 
De ondertekenaars zijn van plan samenwerking aan te gaan op een hele reeks van terreinen, zoals opleiding, training, examinering, accounting & auditing, gedragscodes en de opbouw van een professionele beroepsorganisatie.
 
Speciale aandacht besteedt het partnerschap aan MKB-accounting, bedrijfsvoering van kleine en middelgrote kantoren en de ontwikkeling van opleidingen volgens de International Public Sector Accounting Standards IPSAS. Onderdeel van de afspraken is de certificering van Russische studenten die slagen voor het online IPSAS Certificate.
Dit CPA online Certificate in IPSAS Financial Reporting TM bestaat uit negen modules, die elk apart geëxamineerd worden, met een afsluitend algemeen examen. De opleiding kost ongeveer 70 studie-uren. Een eerste gratis proefles is te volgen via  www.ipsasacademy.net.
 
Gerelateerde artikelen