Ierse belastinginkomsten boven verwachting

De belastinginkomsten voor de Ierse overheid zijn vorig jaar hoger uitgevallen dan verwacht, geholpen door het herstel van de Ierse economie na de lange recessie in het land. Dat meldde het Ierse ministerie van Financiën maandag, aldus zakenkrant Financial Times.
De belastinginkomsten waren 3,5 miljard euro hoger dan in 2013 en 1,2 miljard euro meer dan de overheid begin vorig jaar had voorspeld. Ierland heeft jarenlang met een economische crisis en zware bezuinigingen geworsteld. Het land kreeg in 2010 een noodpakket van 85 miljard euro van de EU en het IMF om uit de crisis te komen.
Het begrotingstekort van Ierland kwam over 2014 uit op 8,2 miljard euro, een verbetering met 3,3 miljard euro in vergelijking met een jaar eerder. De overheid ligt daarmee op koers bij haar doelstellingen voor het verlagen van het tekort.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen