ICAEW wil meer juridische diensten certificeren, licentiëren en reguleren

De Britse beroepsorganisatie voor accountants ICAEW bereidt plannen voor, om erkend te worden als licentieverstrekker voor meer fiscaal-juridische specialismen dan alleen successierecht.
Het ICAEW is sinds 2014 al erkend als ‘approved regulator and licensing authority’ voor specialisten in erfrecht en boedelverdeling – nu wil het een aanvraag indienen bij de Britse Legal Services Board (LSB) om meer licenties uit te kunnen geven voor juridische dienstverleners; namelijk rond andere specialismen als procesvoering, mogen pleiten, notariële dienstverlening, en het vastleggen van een notariële getuigenverklaring of attestatie.
Volgens Vernon Soare, ICAEW executive director of professional standards, is het aantal aanvragen vanuit de leden om als advocaat te mogen optreden in erfeniskwesties veel hoger gebleken dan aanvankelijk verwacht werd. “We willen ons bij uitbreiding van onze rol als toezichthouder beperken tot het fiscale recht – dat sluit natuurlijk aan bij de traditionele accountantsrol.”
 
Gerelateerde artikelen