IASB stelt opnieuw wijzigingen in Revenue Recognition Standaard voor

De International Accounting Standards Board legt wederom een aantal wijzigingsvoorstellen voor, in de standaard die zij vorig jaar samen met de U.S. Financial Accounting Standards Board introduceerde.
De  voorgestelde amendementen komen voort uit de discussies die gehouden werden in de gezamenlijke Transition Resource Group die IASB en FASB opzetten om bedrijven te helpen bij de implementatie van de nieuwe standaard. De wijzigingen van de IASB lijken op  die, twee aanden geleden voorgesteld door de FASB – de twee organisaties proberen ‘in sync’ te bijven, nadat ze ruim tien jaar gesteggeld hebben over een mogelijke convergentie van IFRS en US GAAP. 
 
Eerder deze maand besloten ze de definitieve invoering van de Revenu Recognition standaard een aar uit te stellen , om het bedrijfsleven meer tijd te gunnen om een en ander in te voeren. 
 
De IASB komt nu dus met een ‘exposure draft‘  waarin verheldering beloofd wordt rond het identificeren van ‘performance obligations in a contract;’over de bepaling van wie een principal in een transactie is en wie de agent, en over kwesties rond toegangs- dan wel gebruiksrechten voor klanten die een licentie op (een dienst of product met ) intellectueel eigendomsrechten aanschaffen. 
 
Commentaren zijn welkom tot 28 oktober as. 
 
Gerelateerde artikelen