IAASB vraagt feedback over voorstellen om de auditkwaliteit te verbeteren

De focus ligt op drie terreinen: professionele scepsis, kwaliteitsbeheersing en Group Audits
De kwaliteit van de accountantscontrole is de kern van het werk van de International Auditing and Assurance Standards Board® (IAASB®), als mondiale standaardzetter.
 
Diezelfde IAASB vraagt nu stakeholders commentaar te leveren via de Invitation to Comment, Enhancing Audit Quality in the Public Interest: A Focus on Professional Skepticism, Quality Control and Group Audits (ofwel de ITC). Deze ITC weerspiegelt de discussies die door en voor de Board gehouden zijn  op deze drie terreinen, en somt enkele standaardisatie-acties op die de kwaliteit van de audits op die aspecten zouden kunnen verbeteren.
 
“Wij blijven gecommitteerd aan het verbeteren van die kwaliteit,” zegt Prof. Arnold Schilder, IAASB voorzitter, “en wij zijn ervan overtuigd dat mondiale implementatie van onze standaarden, de International Standards on Auditing™, daarbij cruciaal is. Daarom moeten we die standaards ook blijven verbeteren.”
Met dat doel publiceerde de IAASB ook een begeleidend document, Overview of the ITC, waarin de focus-aspecten kort samengevat worden, inclusief de richting waarin de IAASB denkt.
 
De IAASB nodigt alle stakeholders uit om feedback te geven op de ITC of de samenvatting daarvan – beide documenten zijn daartoe aangevuld met een lijst vragen.
De twee stukken zijn in te zien en de feedback kunt u geven via de website www.iaasb.org.
 
Gerelateerde artikelen