IAASB stelt wijzigingen voor in ISA 810, “Reporting on summary financial statements”

De International Auditing and Assurance Standards Board (IAASB) heeft een aantal verbeteringen ter beoordeling voorgelegd aan stakeholders.
De exposure draft voor de finale tekst van International Standard on Auditing (ISA) 810, Engagements to Report on Summary Financial Statements, behandelt de verantwoordelijkheden van de auditor rond een verkorte versie van de financiële rapportage, afgeleid uit de uitgebreide rapportages die compliant aan ISA’s zijn geaudit door dezelfde accountant.
 
De IAASB erkent bij monde van voorzitter Schilder dat “hoe deze ‘summary financial statements’ opgesteld en gepresenteerd worden per land kan verschillen, afhankelijk van de van toepassing zijnde criteria. Nationale standaardisatie-instellingen kunnen dus ISA 810 in hun eigen jurisdictie verder aanpassen aan de eigen lokale standaarden en regelgeving.”
 
De IAASB hoort graag van stakeholders in landen waar veel gebruik wordt gemaakt van die summary financial statements  of de voorgestelde verbeteringen voldoen en praktisch bruikbaar zijn. Die reacties zijn welkom tot 2 november van dit jaar.
 
Gerelateerde artikelen