Hoeveel is een Cannabiz waard? Tips en checklists

De enorme toename van legale marihuana-ondernemingen in de VS biedt allerlei kansen voor certified professional accountants, schrijft CPATrendlines. De belangrijkste issues bij het bepalen van de waarde van een marijuanabedrijf.
Al die nieuwe ondernemingen hebben namelijk boekhouders nodig, interne control, belastingadvies en – administratie, management, holdings met bv’s en ga zo maar door. En juist de complexiteit van deze context maakt de marktniche zo interessant voor accountants, zegt www.cpatrendlines.com. 
 
Een van die kansen biedt de vraag naar waardebepaling van dergelijke nieuwe ondernemingen, want agressieve investeerders hebben de markt ook ontdekt. “Het lijkt wel een ouderwetse Gold Rush!”. 
 
Een vers rapport van Business Valuation Resources LLC, Marijuana Dispensaries: A Budding Industry Brings Opportunities and Challenges for Business Appraisers, biedt veel interessante informatie. 
 
Het artikel van CPA Trendlines zelf biedt al een aantal tips en checklists, die helpen een antwoord te vinden op vragen als hoe levensvatbaar is de onderneming, hoe vakbekwaam zijn de eigenaren/exploitanten, hoe betrouwbaar is de supply chain, kan de organisatie alle (talrijke) audits doorstaan, wat zijn specifieke risico’s?
Lees alles over accounting en cannabizz via cpatrendlines.com !
Gerelateerde artikelen