Hoe Ballast Nedam de dalende arbeidsproductiviteit keert

Meer personeel, kritischer op opdrachten en betere bouwmethoden.

Bouwbedrijf Ballast Nedam heeft in de eerste helft van dit jaar meer orders ontvangen, maar boekte een lagere omzet. In 2023 had het bouwbedrijf nog last van een verslechterde economie en problemen in de bouwsector.

  • Ballast Nedam ging meer werken maar verdiende minder in 2023
  • Het bedrijf gaat nu niet meer meedingen naar elke opdracht
  • Er zijn meer mensen aangenomen
  • Daarnaast wil het bedrijf werken met goed ontwikkelde bouwmethoden

De resultaten zijn nu volgens Ballast Nedam beter omdat het bedrijf meer werknemers heeft aangenomen en scherper kijkt naar met welke aanbestedingen het bouwbedrijf meedoet.

Ballast Nedam kijkt in zijn nieuwe beleid onder meer naar projecten met in zijn ogen goed ontwikkelde bouwmethoden. Het orderboek is mede hierdoor gegroeid naar 2,1 miljard euro, aldus het bedrijf. In de eerste helft van 2023 was dit nog 1,4 miljard euro. Het bouwbedrijf boekte wel een lagere omzet van 485,3 miljoen euro, een jaar eerder kwam dit nog uit op 514,7 miljoen euro.

Hoewel de omzet lager uitviel, heeft Ballast Nedam volgens topman Kemal Sağlam de doelstellingen gehaald en verwacht het bouwbedrijf meer omzet en een hoger bedrijfsresultaat te behalen dan vorig jaar. In de eerste zes maanden van 2024 was het bedrijfsresultaat 34 miljoen euro, tegenover 26,4 miljoen een jaar eerder. Ballast Nedam werkt onder meer aan de verbreding van de A27 tussen Houten en knooppunt Hooipolder. (ANP)

Gerelateerde artikelen