Het nieuwe belastingparadijs voor de rijken der aarde heet… de Verenigde Staten!

Omdat de VS voorshands niet van plan is de namen en tegoeden van bankrekeninghouders te delen met de rest van de wereld!
Bolton Global Capital, een financieel adviseur uit de stad met dezelfde naam, schetste onlangs de volgende casus in hun email-nieuwsbrief: “Een rijke Mexicaan opent een bankrekening in de VS en stort daar geld op via zijn bedrijf op de Maagdeneilanden. Alleen de naam van dat bedrijf wordt door de VS bekend gemaakt aan een buitenlandse overheid, die van de Maagdeneilanden – de identiteit van de houder van de Amerikaanse bankrekening wordt met niemand gedeeld, zeker niet met de Mexicaanse autoriteiten.”
 
Het gegeven dat de VS weigert de OESO-standaard voor delen van financiële informatie over te nemen “is proving to be a strong driver of growth for our business,” zegt de CEO van Bolton Global, Ray Grenier, in een andere marketing email aan bankiers. Steeds meer rijken verhuizen hun kapitaal uit Zwitserland en andere voorheen veilig geachte landen naar… de Verenigde Staten. 
 
Andrew Penney, managing director van Rothschild & Co., legde onlangs ook uit hoe de rijken der aarde door kunnen gaan met belastingen ontduiken. “Verhuis uw kapitaal naar Reno, dan komt de regering van uw eigen land er nooit achter. En daar hoeft u geen belasting te betalen… The U.S. now is effectively the biggest tax haven in the world!”
 
Het is ironisch, zegt Bloomberg, hoe de VS jarenlang andere landen kwalijk genomen hebben dat zij Amerikaanse staatsburgers in staat stelden de US belastingen te ontwijken, zegt Bloomberg – en nu worden zij zelf het toevluchtsoord voor buitenlandse houders van geheime bankrekeningen. Lees een uitgebreid verslag over het hoe en waarom via bloomberg.com.
Gerelateerde artikelen