Hackers Deloitte winnen Global CyberLympics Security Challenge

Op woensdag 14 september hebben ethical hackers van Deloitte voor de vijfde keer de Global CyberLympics Security Challenge gewonnen. Deze internationale hackwedstrijd vond dit jaar plaats in Atlanta, VS.

Het Deloitte ‘Hack.ERS’-team ging de strijd aan met elf andere teams uit de hele wereld. Het enige andere Nederlandse team Jobless Hackers werd tweede. Het Russische team KLHT eindigde op de derde plaats.

NATO Capture the Flag

Ook in een andere hacking competitie viel een ethical hacker van Deloitte in de prijzen. Cedric van Bockhaven, Senior Security Tester bij Deloitte, won het NATO Capture the Flag event dat 7 en 8 september plaats vond als onderdeel van de 2016 NATO Cyber Security Symposium “NIAS2016” in Mons, België. Dit symposium wordt door internationale security experts bezocht om ideeën uit te wisselen en kennis te vergroten ten aanzien van cybersecurity.

Henri Hambartsumyan, captain van het Deloitte Hack.ERS-team: “Dit jaar hebben we weer gefocust op het samenstellen van een multidisciplinair team om alle soorten challenges goed aan te kunnen vliegen. Daarnaast hebben we dit jaar weer plaatsgemaakt voor twee deelnemers die dit jaar voor het eerst Hack.ERS versterken.”

Cedric van Bockhaven: “De Cyberlympics en NATO Capture the Flag zijn belangrijk voor het ontwikkelen van je vaardigheden gezien je wordt getoetst op verschillende onderwerpen die je niet altijd in de dagelijkse praktijk tegenkomt. Daarnaast leer je bij dit soort events altijd iets bij en is het ook een goede manier om de team spirit te verhogen.”

Dave Klingens, managing partner Deloitte Cyber Risk Services: “Continue ontwikkeling van technische securityvaardigheden is essentieel om opgewassen te zijn tegen cybercriminaliteit. Wij zijn dan ook trots op deze prestatie, maar nog trotser op de bijdrage die we met onze skills kunnen leveren aan een open en veilige digitale wereld.”

Over de Global Cyberlympics

De Global CyberLympics is een initiatief van de International Council of E-Commerce Consultants (EC-Council) en wordt ondersteund door het International Multilateral Partnership Against Cyber Threats (IMPACT). Doel van de CyberLympics is om het niveau van cybersecurity binnen landen te verbeteren en tevens samenwerking tussen landen te vergroten. De CyberLympics bestaat uit een serie ‘ethical hacking’ games die bestaan uit zowel offensieve, defensieve security, fysieke security en IT Forensics uitdagingen.

Gerelateerde artikelen