Groot Brittannië: wij blijven concurreren via onze belastingen

Britse regering is niet van plan mee te doen aan EU Common Consolidated Corporate Tax Base.
In het wereldwijde streven om ongewenste belastingconstructies en bel;astingontwijking) te voorkomen, wil de EU alle lidstaten meekrijgen met een gemeenschappelijke geconsolideerde heffingsgrondslag voor de vennootschapsbelasting, kortweg CCCTB.
 
De Britse financial secretary to the Treasury, of wel staatssecretaris van financiën, David Gauke, heeft tegenover het Europees Parlement aangekondigd dat zijn regering niet van plan is om zich bij welke CCCTB dan ook aan te sluiten.
“Hij liet er geen enkele twijfel over bestaan, dat wat hem betreft de UK blijft concurreren op fiscaal gebied,” aldus europarlementariër Michael Theurer vorige week tegenover de Guardian
 
Ook minister Osborne heeft steeds volgehouden, dat het Verenigd Koninkrijk zich het recht voor zou behouden  om een belastingklimaat te scheppen, dat aantrekkelijk is en blijft voor buitenlandse investeerders – hoezeer hij ook voorstander is van maatregelen om fiscale capriolen van multinationals aan banden te leggen. Daarom ook het voorstel om de corporate tax in de UK te verlagen van 28 naar 20%.
 
Gerelateerde artikelen