Groot Brittannië vereist country by country reporting voor multinationals met omzet> €750m

HMRC maakt nieuwe regelgeving bekend.
UK-based multinationals en/of dochterondernemingen van multinationals in het VK, met een omzet hoger dan 750 miljoen pond, zullen voortaan jaarlijks een country-by-country report (CBCR) bij HMRC moeten indienen, waarin zij hun internationale belastingverplichtingen en – betalingen uit de doeken doen.
 
Het CBRC zal in elk geval bevatten:
  • De omzetten, winst voor belastingen en betaalde/te betalen belastingen per jurisdictie waarin de multinational activiteiten ontplooit
  • De aantallen medewerkers, gestort kapitaal, ingehouden kosten en materiële activa
Ook zullen de betreffende multinationale ondernemingen een overzicht moeten geven van alle entiteiten binnen de groep, die in een bepaald land actief zijn, en duidelijk moeten maken welke rollen en taken in en door die entiteiten worden vervuld. Non-compliance wordt strafbaar, maar hoe hoog de boetes zullen zijn is nog niet bekend (gemaakt).
 
HMRC stelt dat de kosten van de systemen, nodig om de nieuwe rapportages te verwerken, geschat worden op  £100.000 per jaar. En waarschijnlijk, zegt de belastingdienst, “zullen we 5 tot 10 miljoen pond extra ophalen vanwege verbeterde compliance’.
 
Het betreffende beleidsdocument is hier te downloaden.
Gerelateerde artikelen