Grant Thornton slaat terug na schadeclaim van £2.2 miljard en klaagt klager aan voor smaad

Twee partners van Grant Thornton hebben een tegenvordering wegens smaad ingediend tegen onroerendgoedmagnaat Vincent Tchenguiz, ontkennend dat de verwijten van de failliete ondernemer enige basis hebben.
Tegenover het High Court in London stelt het accountantskantoor dat twee van hun partners genoegdoening eisen wegens smaad, en vragen het Hof te zorgen dat Tchenguiz ophoudt met ongefundeerde beschuldigingen rond te strooien.  
 
De hele zaak komt voort uit een onderzoek door de Serious Fraud Office naar de IJslandse Kaupthing bank, waaronder leningen ter waarde van 1,7 miljard pond aan bedrijven van Tchenguiz en zijn broer, vóór de bank instortte in 2008.  
De broers werden in dat verband gearresteerd in 2011, maar het SFO slaagde er niet in beschuldigingen hard te maken. Het High Court beschuldigde het SFO later van ‘sheer incompetence’. 
 
Nadat de broers vrijgesproken waren diende Tchenguiz een aanklacht in tegen Grant Thornton, Kaupthing en drie High-Court rechters en eiste 2,2 miljard pond schadevergoeding. 
Gerelateerde artikelen