Grant Thornton Australië wil talent werven en houden met flexwerk en ouderschapsverlof
Ook in Australië wordt het steeds moeilijker goed personeel te vinden en binnenboord te houden.
Grant Thornton Australië kiest voor de USP ‘nog betere secundaire arbeidsvoorwaarden’, in de concurrentiestrijd om financieel talent. Trots meldt het kantoor, dat ze de eerste grote werkgever zijn die zelfs ‘tegen de achterhaalde wetten in wil gaan’ door eerder ‘long service leaves’, een soort betaalde sabatticals, toe te staan en ouderschapsverlof te verlengen. En flexwerken als standaard in te voeren.
Sinds 1955 hebben werknemers in Australië het recht om na een bepaald aantal jaren bij dezelfde werkgever gewerkt te hebben ( of soms zelfs in een bepaalde branche) extra betaald verlof op te nemen. De termijnen en duur verschillen per staat en per cao. In Ne South Wales kan een werknemer na 10 jaar twee maanden extra betaald verlof nemen.
Medewerkers van Grant Thornton mogen nu al na twee jaar een week extra vakantie nemen, door alvast wat van die ‘long service leave’ rechten op te nemen. Daarnaast wordt het ouderschapsverlof van de primaire zorgverlener verlengd tot 26 weken – de secundaire ( meestal de vader duws) mag twee weken betaald van de nieuwe spruit genieten.
“Wij zijn niet bang voor veranderingen in de maatschappij, en gaan daar graag in mee,” zegt CEO Greg Keith. “Daarom hebben we ook besloten om radicaal anders te kijken tegen ‘werk’ en de strakke regels die daaromheen bestaan of bestonden.”
Grant Thornton gaat voor algehele flexibilisering met hun programma GT Flex-appeal. Dat maakt het voor alle medewerkers mogelijk om hoogst persoonlijk te bepalen hoe, waar en wanneer zij hun GT-plichten vervullen. Daardoor, verwacht Grant Thornton, zullen zij in staat zijn een betere balans te onderhouden tussen werk en privé – en daardoor beter presteren.
“Wij denken dat alleen die organisaties die echt voor flexwerk gaan in de concurrentiestrijd om financieel talent zullen overwinnen!”