Goede resultaten Oranjewoud ondanks problemen controle

Oranjewoud, het beursgenoteerde moederconcern van bouwbedrijf Strukton en ingenieursbureau Antea Group, heeft in de eerste jaarhelft een hoger bedrijfsresultaat behaald dan een jaar eerder. De omzet bleef vrijwel onveranderd.

Het bedrijfsresultaat (ebitda) bedroeg 50,4 miljoen euro tegen ruim 27 miljoen euro een jaar eerder. De opbrengsten uit contracten met klanten kwamen uit op iets meer dan 1 miljard euro, met een nettowinst van 6,8 miljoen euro. Dat was 6,9 miljoen euro in de eerste helft van 2018. De orderportefeuille was stabiel op 3,4 miljard euro. Het bedrijf doet geen uitspraken over de resultaten in heel 2019.

Eerder deze maand maakte Oranjewoud dat een door een accountant goedgekeurd jaarverslag over 2018 is gepubliceerd. Oranjewoud stelde in mei de publicatie van zijn jaarverslag uit tot uiterlijk 1 juni. Toen de cijfers er begin juni nog niet waren, werd het bedrijf door beursuitbater Euronext op het strafbankje geplaatst

Oranjewoud gaf als verklaring dat het meer tijd nodig had voor de afronding van de accountantscontrole door een eerdere inval van de Fiscale Inlichtingen- en Opsporingsdienst (FIOD) bij dochter Strukton vanwege een metroproject in de Saudische hoofdstad Riyad.

Gerelateerde artikelen