Ggz-instellingen mogen jaarrekening 2015 later deponeren

Ggz-instellingen mogen de jaarrekening 2015 tot uiterlijk 1 december 2016 deponeren. Minister Edith Schippers van VWS verleent dit generiek uitstel voor de laatste keer.

Dit schrijft de minister in een brief aan de Tweede Kamer.

In verband met de vertraging van de afspraken over de controles 2014 en 2015 en de onzekerheden als gevolg van de stelseltransities 2015 had GGZ Nederland verzocht om de uiterste deadline voor het deponeren van de jaarrekening 2015 voor de ggz te verschuiven naar 1 december 2016.
 
Schippers noemt het “teleurstellend” dat opnieuw generiek uitstel nodig is voor het deponeren van de jaarrekeningen in de ggz. Schippers: “Anderzijds is er met de bestuurlijke afspraken over het versneld opstellen van de controleplannen (met de controlepunten en -normen) voor de jaren tot en met 2017 concreet zicht op normalisering van de jaarrekeningencyclus. Daarmee ga ik ervan uit dat dit de laatste keer is dat er een reden is tot generiek uitstel. Ik ondersteun de bestuurlijke afspraken en wil daar ook mijn bijdrage aan leveren. Daarom zal ik aan de instellingen die actief zijn in de geneeskundige ggz nog een maal generiek uitstel voor het deponeren van de jaarrekening verlenen, het gaat hier om uitstel voor het deponeren van de jaarrekening 2015 tot 1 december 2016. Ik benadruk daarbij dat het nu aan partijen is om indachtig de bestuurlijke afspraken de zaken nu voortvarend op te pakken en ik zal in de toekomst dan ook geen generiek uitstel meer verlenen.”

Gerelateerde artikelen