Gesjoemel met boekhouding kost CEO en CFO Brixmor Property Group de kop

De leiding van de in New York gevestigde Brixmor Property Group is afgetreden nadat een interne controle van de boekhouding discrepanties in de financiële verslaggeving van de onderneming had aangetoond.

Dit gesjoemel met de cijfers kost CEO Michael Carroll de kop, maar ook CFO Michael Pappagallo en Chief Accounting Officer Steven Splain zijn het slachtoffer. Verder verdwijnt een medewerker van de accountingafdeling met onmiddellijke ingang van het toneel.

Uit de interne controle bleek dat er geknoeid was met de kwartaalrapportages van Brixmor Property Group. Hierdoor leek het alsof het vastgoedbedrijf een constante groei van de inkomsten kende. Bestuursvoorzitter John Schreiber zegt in een verklaring teleurgesteld te zijn in het gebrekkige toezicht door het management. Het gesjoemel met de boekhouding kwam aan het licht door een review door de Audit Committee.

De onderneming verwacht trouwens niet dat het gedwongen wordt de financiële rapportages uit het verleden te moeten herzien. Het zou niet gaan om materiële bedragen.

Gerelateerde artikelen