Geld voor banenplan levensmiddelenindustrie

Voor een banenplan in de levensmiddelenindustrie komt in totaal 67 miljoen euro beschikbaar. Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en ambassadeur voor de jeugdwerkloosheid Mirjam Sterk hebben dat vandaag bekendgemaakt.
Het geld is onder meer bestemd voor tweehonderd extra banen voor operators en technici en voor 2000 extra leerwerkplekken op mbo-niveau. Verder krijgen 17.000 werknemers scholing.
De levensmiddelenindustrie heeft de komende jaren veel extra medewerkers nodig. Dat komt doordat veel mensen in de sector op korte termijn met pensioen gaan. In de sector weken ruim 120.000 personen, bij circa 5000 bedrijven.
Asscher heeft in totaal 600 miljoen beschikbaar gesteld voor banenplannen. Werkgevers en bonden moeten hetzelfde bedrag bijdragen. Tot dusver hebben meer dan honderd sectoren een aanvraag ingediend.
___________________________________________________________________________________________________
Lees meer vaknieuws voor accountants op AccountantWeek.nl. Vertrouwd, verfrissend en brutaal
AccountantWeek biedt u het laatste vaknieuws en zet iedere dag een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights. Daarnaast krijgt u een verfrissende en brutale kijk op de radicale veranderingen waarmee accountants de komende jaren worden geconfronteerd. 
Word lid van AccountantWeek.nl en profiteer:
– Dagelijks vak- en fiscaal nieuws
– Dagelijks een nieuwe innovatieve accountant in de spotlights
– Uitnodigingen voor de Accountancy50 en de Nationale Accountancy Awards
– Gratis toegang tot de Financial Systems Beurs, de expo met de beste softwareleveranciers
– Uitnodigingen voor bijeenkomsten (met PE)
– Opname in AccountantWeek’s Who’s Who – bekeken door 30.000 financieel managers
– Speciale printedities over o.a. Accountant & ICT
Word daarom vandaag nog lid van AccountantWeek, blijf op de hoogte en neem een voorsprong. Maak kans op een luxe weekend voor 2 personen naar Dubai. Meld u nu aan via AccountantWeek.nl
PS Wilt u betrokken zijn bij AccountantWeek als blogger, schrijver of spreker op een evenement? Neem contact op met Jan Bletz via jbletz@accountantweek.nl.
___________________________________________________________________________________________________ 
 
Gerelateerde artikelen