Geknoei in de boeken kost techbedrijf beursnotering

WANdisco waarschuwt dat de omzet bijna twee derde lager uitvalt.

Handel in de aandelen van de Britse softwaregroep WANdisco zijn stilgelegd na een ernstige verdenking van boekenfraude bij het bedrijf. De organisatie waarschuwt dat de omzet niet 24 miljoen dollar is, zoals eerder gerapporteerd, maar hooguit negen miljoen dollar. De hele financiële positie van het bedrijf is in het geding hierdoor, zo verklaarde WANdisco zelf.

WANdisco heeft gisteren verzocht om de aandelen aan de Londense beurs te schorsen. Het bedrijf onderzoekt het werk van een senior verkoopmedewerker na het ontdekken van "significante, geavanceerde en mogelijk frauduleuze onregelmatigheden".

Dat komt op hete moment dat het bedrijf een beursnotering wilde aanvragen in New York. Een van de twee hoofdvestiging is in Californië. Het techbedrijf rekent Google en Amazon tot haar klanten. Begin deze maand kondigde WANdisco de stap aan, nadat het een omzetstijging rapporteerde van 229 procent, tot 24 miljoen dollar.

De aandelen aan de Londense beurs AIM (Alternative Investment Market zijn dit jaar veertig procent gestegen in waarde. Het bedrijf zou daardoor 900 miljoen pond waard zijn. De schorsing van de aandelen kan een half jaar duren

 

Gerelateerde artikelen