Geen NAW-gegevens in SBA’s aanslag VpB 2016 en 2017

In de Serviceberichten Aanslag (SBA's) voor de vennootschapsbelasting die fiscaal intermediairs ontvangen, ontbreken gegevens van de klanten. Dit meldt de Belastingdienst vandaag.

In de SBA's van de voorlopige aanslag VpB 2016 en 2017 ontbreken naam, adres en woonplaats (NAW-gegevens) van de klant. Ook staat de naam van het competente belastingkantoor niet vermeld.

Het gaat om SBA’s voor voorlopige aanslagen vennootschapsbelasting die vanaf half januari zijn verstuurd. De verstuurde SBA’s kunnen niet meer door de Belastingdienst aangepast worden.

“Afhankelijk van de door u gebruikte software kan het zijn dat door de ontbrekende velden uw software mogelijke automatische controles niet uit kan voeren. In plaats van automatisch kan het handmatig aanvullen/aanpassen van de ontbrekende gegevens een oplossing zijn,” aldus de Belastingdienst.  

De gegevens in de voorlopige aanslag vennootschapsbelasting 2016 en 2017 van de klant zijn correct. Op de papieren aanslagen en verminderingen staan de NAW-gegevens van de klant en de naam van het belastingkantoor wel vermeld.

Gerelateerde artikelen