GE komt met ‘Internet of Things’ cloud-dienst

GE is de eerste dienstenleverancier die via Predix Cloud cloud-computing serves biedt, speciaal gericht op de maak-industrie.
Het General Electric concern kiest duidelijk strategisch voor een grote rol in het aanstaande ‘Internet of Things’ met de aankondiging, dat het cloud-based diensten gaat leveren aan industriële klanten.
 
De Predix Cloud service, door GE aangekondigd als “the world’s first and only cloud solution designed specifically for industrial data and analytics,”  zal de mogelijkheid bieden sensoren in machines en productielijnen (en in de geproduceerde apparaten en ‘things’)  te koppelen aan computercapaciteit in de cloud, waar de verzamelde data verwerkt en geanalyseerd kunnen worden.
 
GE zegt jaarlijks minstens 500 miljoen dollar te gaan investeren in de verdere uitbouw van hun rol als cloudienstenleverancier in de industrie. Grote concurrent hier is IBM, en ook Microsoft zoekt toenadering tot klanten in de industriële productie. GE is wat dat betreft in het voordeel, stelt onderzoeksbureau Gartner, maar IBM en Microsoft hebben natuurijk een (administratieve) software-voorsprong. 
 
Gerelateerde artikelen